Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve recept

Borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve recept

Elkészítési idő 210 perc

A Borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve hozzávalói:
80 dkg borjú csülök csont nélkül
1 kg burgonya
30 dkg vöröshagyma
étolaj

őrölt bors.


A Borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve elkészítési módja:
A csont nélküli borjuhúst sózzuk, borsozzuk és félre tesszük. Megtisztítjuk a burgonyát és hosszában felszeleteljük. A diszkosz belsejét egy nagy alufóliával kibéleljük és megolajozzuk. Beletesszük a burgonyát és a megtisztított, negyedekre vágott vöröshagyma felét. Erre rátesszük a pácolt csülköt, majd ismét a burgonya és a vöröshagyma következik. Sóval, borssal meghintjük, ráhajtjuk a fóliát és lezárjuk a diszkosz fedelét. Hűtőszekrénybe téve pihentetjük 2-3 órán át, de a másnapi felhasználásig is maradhat. Ekkor a szabad tűzhelyen tüzet gyújtunk és az erős, izzó parázsba tesszük az edényt 1-2 órára. de közben a parázsról gondoskodnunk kell. A kész sülthöz friss parasztkenyér és száraz fehérbor illik.


Kategória: Egytálételek receptjei


A borjúcsülök pékné módra diszkoszban sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook