Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Fűszeres-vajkrémes pogácsa recept

Fűszeres-vajkrémes pogácsa recept

A Fűszeres-vajkrémes pogácsa hozzávalói:
30 dkg liszt

10 dkg natúr vajkrém

1 mokkáskanál sütőpor

10 dkg magos édes (csemege) mustár

3 tojássárgája

1 csokor petrezselyem

1 csomag újhagyma



fehérbors


A Fűszeres-vajkrémes pogácsa elkészítési módja:
A petrezselymet tisztítás után apróra vágjuk. Az újhagymákat felaprítjuk úgy, hogy a vastagabb szálakat hosszában is félbevágjuk, majd szeleteljük. A lisztet a sütőporral, a sóval és a fehérborssal elkeverjük, majd a vajkrémmel, a mustárral, 2 tojás sárgájával és a felaprított petrezselyemmel és újhagymával összedolgozzuk. Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Miután a tésztát a hűtőből kivesszük, várunk, amíg megmelegszik egy kicsit, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belőle, tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben nagy lángon 25 perc alatt aranysárgára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A fűszeres-vajkrémes pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook