Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kapros-kolbászos zellerkrémleves recept

Kapros-kolbászos zellerkrémleves recept

A Kapros-kolbászos zellerkrémleves hozzávalói:
1 csomag szárzeller
1 nagyobb hagyma
25 dkg kolbász
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
2 csomag tömlős sajt
1 csomag kapor

bors
ételízesítő
erőleves kocka
víz
kevés vaj


A Kapros-kolbászos zellerkrémleves elkészítési módja:
1.) A hagymát és a szárzellert megmossuk, megtisztítjuk és kockára vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. 2.) Kevés vajat olvasztunk egy serpenyőben, rátesszük a kolbászkarikákat, a zellert és a hagymát, és néhány perc alatt megpirítjuk az egészet. 3.) A megpirított zöldségeket és a kolbászkarikákat átöntjük egy leveses fazékba, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadunk 2-3 erőleves kockát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és kb. 20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni. 4.) Ha kellőképpen kihűlt, turmixgépbe öntjük és péppé turmixoljuk a húst és a zöldségeket. 5.) A pépet ezután visszaöntjük a fazékba, belenyomjuk a 2 csomag tömlős sajtot, és a főzőtejszínt, majd habverővel simára keverjük. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, és ha szükséges még egy kis vizet adunk hozzá. Jól átrotyogtatjuk a levest, majd forrón, pirított kiflikarikákkal és friss zellerlevelekkel díszítve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kapros-kolbászos zellerkrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook