Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye recept

Szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye recept

A Szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye hozzávalói:
1 csokor petrezselyem
1 csípőspaprika
60 dkg sertés sertéslapoka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk. morzsolt majoránna
40 dkg tisztított zöldborsó


A Szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye elkészítési módja:
A húst vágjuk hosszú csíkokra. A szalonnát is metéljük, de ezt gyufaszál vékony csíkokra. A meghámozott hagymát karikára, a fokhagymát pedig szeletekre vágjuk. Pirítsuk meg szalonnát adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát és fedő alatt fonnyasszuk meg. Ha kész, dobjuk bele a húst, pirítsuk 3 percig nagy lángon, majd hintsük meg egy kevés majoránnával, sózzuk, alaposan megborsozzuk és kis lángon puhára pároljuk. Ha esetleg elfőne róla a leve, öntsük fel egy kevés meleg vízzel. Amíg megpuhul egy kicsit a husi, a már kifejtett zöldborsót egy kevés sós vízben pároljuk meg. A paprikát kisebb kockákra a petrezselymet pedig finomra vágjuk. A már párolt húst süssük meg, adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, várjuk meg amíg kicsit összesül, majd adjuk hozzá a petrezselymet. Tálalásnál szórjuk meg a paprikával, sültkrumplival vagy salátával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook