Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Padlizsánragu kuszkusszal recept

Padlizsánragu kuszkusszal recept

A Padlizsánragu kuszkusszal hozzávalói:
kb. 30 dkg-os padlizsán
3-4 db paradicsom
3 db szép nagy zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
só, őrölt bors, kakukkfű

köretnek:
200 gr kuszkusz


A Padlizsánragu kuszkusszal elkészítési módja:
A hagymát kockákra vágom, megdinsztelem az olajon a szintén kockákra vágott paprikákkal, majd hozzáadom a héjával együtt kockákra vágott padlizsánt és a paradicsomokat. A fokhagymát apróra vágva hozzáadom a többi zöldséghez, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és fedő alatt, gyakran kevergetve kb. 10 percig főzöm. Közben 200 gr kuszkuszt nagyobb, lapos jénai tálba teszem, forrásban lévő sós vízzel leforrázok (kb.4-5 dl), lefedve állni hagyom fél órányit, majd két villa segítségével föllazítom az időközben megpuhult kuszkuszt. Közepére helyezem a padlizsános ragut.


Kategória: Egytálételek receptjei


A padlizsánragu kuszkusszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook