Zöldpástétom recept

A Zöldpástétom hozzávalói:
3 keménytojás
10 dkg sóska
1 kisebb póréhagyma
1 csomó zöldpetrezselyem
1 csomó metélőhagyma
2 szál zellerlevél
1 dl tejföl
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olaj
mustár
citromlé

cukor vagy édesítő


A Zöldpástétom elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott póréhagymát meg a sóskát vékony csíkokra metéljük, a zöldpetrezselymet, a metélőhagymát meg a zellerlevelet finomra vágjuk. A megtisztított keménytojásokat félbevágjuk, a sárgáját kikaparjuk, fehérjét apró kockákra vágjuk. Ezután a tojássárgákat villával összetörjük, az olajjal, mustárral, citromlével egy kevés cukorral, sóval simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és sűrű mártássá keverjük. Beleszórjuk a felaprított zöldféléket és az apró tojásfehérje kockákat. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A zöldpástétom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook