Meggyes csokis recept

A Meggyes csokis hozzávalói:
2 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál kakaópor
kevés só

A krémhez:

4 dl meggybefőttlé (vízzel pótoljuk)
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
csokimáz, a tetejére


A Meggyes csokis elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pu­ha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgoz­zuk, kétfelé osztjuk, és az egyik felébe kakaót teszünk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 °C-fokon megsütjük. A meggylében a cukor­ral megfőzzük a pudingo­kat. Ha kihűlt, belekever­jük a puha vajat, és össze­dolgozzuk. A kihűlt piskóta tetejé­re kenjük a pudingos masszát, a legtetejére csokimáz kerül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes csokis elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook