Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Spenótos csicserikrémleves recept

Spenótos csicserikrémleves recept

A Spenótos csicserikrémleves hozzávalói:
1/4 pohár olaj
1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
1 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál fekete mustármag
10 szárított curry levél
1 zúzott fokhagyma
4 közepes paradicsom hámozva, kicsi kockára vágva
45 dkg friss spenót durvára vágva
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál só
2 pohár főtt, lecsepegtetett csicseri borsó
barna cukor
1 teáskanál frissen facsart citromlé


A Spenótos csicserikrémleves elkészítési módja:
Az olajat felhevítjük serpenyőben, amikor forró beletesszük a gyömbért, római köményt, és a fekete mustármagot. Amikor a mustármag pattogni kezd, hozzáadjuk a curry leveleket, fokhagymát, a paradicsomot, spenótot, kurkumát és sót. Lefedjük és kisebbre vesszük a lángot, megpároljuk. Ha a spenót összeesett, a paradicsom megpuhul, belekeverjük a főtt csicseri borsót és együtt pároljuk. A végén hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet esetleg pürésítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A spenótos csicserikrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook