Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sonkás rizzsel töltött karalábé recept

Sonkás rizzsel töltött karalábé recept

A Sonkás rizzsel töltött karalábé hozzávalói:
8 db kisebb karalábé
20 dkg sonka (vagy maradék felvágott)
15 dkg rizs
2 tojás
5 dkg reszelt sajt
1 csomó zöldpetrezselyem
4 evőkanál olaj
só, őrölt bors


A Sonkás rizzsel töltött karalábé elkészítési módja:
A meghámozott karalábékat sós vízben nem túl puhára főzzük, majd a belsejét kivájjuk. A megmosott rizst sós vízben puhára főzzük, majd összekeverjük az apróra vagdalt sonkával meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd két evőkanál olajban kevergetve átsütjük. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk, megtöltjük a karalábékat a masszával, köré szórjuk a kivájt forgácsokat, végül az egészet meghintjük a reszelt sajttal. Forró sütőbe tolva megsütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sonkás rizzsel töltött karalábé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook