Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Krumplifelfújt brokkolival recept

Krumplifelfújt brokkolival recept

A Krumplifelfújt brokkolival hozzávalói:
80 dkg brokkoli
50 dkg krumpli
15-15 dkg juhtúró és krémsajt
3 tojás
2 kis pohár tejföl
oregánó, kakukkfű, őrölt bors, só, fokhagyma


A Krumplifelfújt brokkolival elkészítési módja:
A brokkolit 5 percre forrásban lévő sós vízbe teszem, leszűröm, és hideg vízzel leöblítem. A meghámozott krumplit egészben, sós vízben megfőzöm. A tojásokat felverem, hozzákeverem a krémsajtot és a tejfölt, majd sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítem. Kivajazott sütőtálba rétegezem a brokkolit és a felszeletelt krumplit, a rétegek közé juhtúrót morzsolok, és megöntözöm a sajtos-tejfölös keverékkel. A rétegeket külön sózni nem kell, inkább az öntetet fűszerezem erőteljesebben. (A tetejére öntet kerüljön.) Sütőben közepes lángon aranybarnára sütöm.


Kategória: Egytálételek receptjei


A krumplifelfújt brokkolival elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook