Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-vaníliás papucs recept

Meggyes-vaníliás papucs recept

A Meggyes-vaníliás papucs hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg vaj vagy margarin
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
3 dkg cukor

A töltelékhez:
20 dkg magozott meggy
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor
tojás a tészta kenéséhez
szeletelt mandula a díszítéshez


A Meggyes-vaníliás papucs elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt, a cukrot és 1 evőkanál lisztet, majd 5-10 percig hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel tésztává gyúrjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd kiterítjük egy tálcára, hogy langyosra hűljön, közben kimagozzuk a meggyet. A tésztát lisztezett deszkára borítva 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 16 darab kockára vágjuk. A pudingot a négyzetekre adagoljuk, és 4-5 szem meggyet nyomunk mindegyikbe. A tészták széleit tojással megkenjük, és a két szemben lévő sarkot egymásra hajtjuk, így kapunk papucs alakot. A papucsokat sütőpapírral fedett vagy zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük (figyeljünk rá, hogy kellő távolságot hagyjunk a papucsok közt, mert sülés közben is kel a sütemény), a tetejüket tojással megkenjük, szeletelt mandulával megszórjuk. Langyos helyen 10-15 percig kelesztjük, majd 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-vaníliás papucs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook