Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Krumplitócsni szezámmaggal recept

Krumplitócsni szezámmaggal recept

A Krumplitócsni szezámmaggal hozzávalói:
4 személyre:
20 dkg zöldbab
20 dkg cukkíni,
fél csokor petrezselyem zöldje
4 dl natúr joghurt,
só és bors,
őrölt kömény,
1 citrom reszelt héja,
1 evőkanál citromlé,
1 kg nem szétfövő burgonya
2 tojássárgája,
2 evőkanál liszt,
3 dkg szezámmag,
2,5 dl olaj a sütéshez,
petrezselyem zöldje a díszítéshez.


A Krumplitócsni szezámmaggal elkészítési módja:
Előkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd forrásban lévő sós vízben blansírozzuk (vagy pár percig gőzöljük), hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A cukkínit megtisztítjuk, megmossuk és nagyon apró kockákra, vágjuk, a petrezselymet megmossuk, leitatjuk, és finomra metéljük. A joghurtból sóval, borssal, köménnyel, citromhéjjal, citromlével és petrezselyemmel sima mártást keverünk, hozzáadjuk a zöldbabot meg a cukkínit, majd hidegre tesszük. Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és finomra reszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet meg a szezámmagot és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát kissé megnyomkodjuk, hogy tömörebb legyen. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a masszából kanállal adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, kanállal kissé lelapítjuk, minden oldalát aranybarnása sütjük, majd papírtörölközőn lecsöpögtetjük, és amíg az összes elkészül, a sütőbe téve melegen tartjuk. A tócsnikat egy tálra halmozzuk, petrezselyemmel díszítjük és a hideg joghurtmártással tálaljuk. forrás:DPG Recepttár 330


Kategória: Egytálételek receptjei


A krumplitócsni szezámmaggal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook