Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Füstölthússal rakott karfiol recept

Füstölthússal rakott karfiol recept

A Füstölthússal rakott karfiol hozzávalói:
1 közepes fej karfiol
50 dkg burgonya
10 dkg főtt füstölt hús
2 kemény tojás
5 dkg vaj
1 dl tejföl
4 dl tej
2 evőkanál liszt

reszelt szerecsendió
a tepsi kikenéséhez vaj


A Füstölthússal rakott karfiol elkészítési módja:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal, beleterítjük a burgonya felét, kissé megsózzuk, rászórjuk a csíkokra vágott főtt füstölt húst, majd befedjük a karfiolrózsákkal és meglocsoljuk a tejföllel. Erre tesszük a karikákra szeletelt kemény tojást, végül a maradék burgonyát. Elkészítjük a mártást: A vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Csipet sóval és szerecsendióval ízesítjük, ráöntjük a karfiolos rakottasra, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A füstölthússal rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook