Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Citromos-mákos pettyeske recept

Citromos-mákos pettyeske recept

A Citromos-mákos pettyeske hozzávalói:
Tésztához:

40 dkg liszt
16 dkg vaj
16 dkg porcukor
5 tojássárgája
fél csomag sütőpor
kevés tej

Mákos töltelékhez:

25 dkg darált mák
20 dkg porcukor
1 citrom
5 tojásfehérje
3 ek rétesliszt

Mázhoz:

20 dkg csokoládé
5 dkg vaj
1 ek étolaj

A tészta lekenéséhez:

4 ek baracklekvár


A Citromos-mákos pettyeske elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá. A tésztát 3 részre osztjuk és hideg helyen pihentetjük. Az első tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk (23*34 cm-es), majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral. A második részből rudakat sodrunk és sorba rakjuk a lekváros tésztán. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beletesszük a liszttel elkevert mákot, a citrom levét és reszelt héját. A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. A tetejét megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 40 perc alatt világosra sütjük. A mázhoz a csokoládét az étolajjal, vajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Ha a csokoládé megszilárdult, forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket és felszeljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citromos-mákos pettyeske elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook