Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Madártej, ahogy én készítem recept

Madártej, ahogy én készítem recept

A Madártej, ahogy én készítem hozzávalói:
2 l tej
6 db tojás
5 ek porcukor
1 db vanília


A Madártej, ahogy én készítem elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tejet feltesszük forrni. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá felverjük. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, és félretesszük. Ha forr a tej, visszavesszük alatta a lángot , ill. lejjebb vesszük, és egy kanállal 3-4 db, evőkanálnyi nagyságú habot teszünk a tejbe. Hagyjuk 1-2 percet, ezalatt szépen megnőnek, közben a kanállal óvatosan locsolgatjuk tejjel, majd megfordítjuk őket, és újból kb. 1 percig benne hagyjuk. Szűrőlapáttal kivesszük, és egy tálalótálba tesszük. Adagonként így folytatjuk, amíg elfogy a hab. A vaníliarudat ketté vágjuk, magjait egy késsel kikaparjuk, a sárga krémbe tesszük, amivel összekavarjuk. A forró tejet egy szűrőn át beleöntjük a cukros tojássárgába, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd az egészet visszaöntjük a forraló edénybe. Állandóan kevergetve, óvatosan, lassan felforraljuk, míg kissé besűrűsödik. Kihűtjük a krémet, és a várakozó habokra öntjük. Azonnal tálalhatjuk, de hidegen is kiváló.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A madártej, ahogy én készítem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook