Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés kosarak recept

Gesztenyés kosarak recept

A Gesztenyés kosarak hozzávalói:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 csomag sütőpor

Töltelék:

25 dkg gesztenyemassza
5 dkg vaj
2 cl rum
5 dkg porcukor


A Gesztenyés kosarak elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A töltelékhez a gesztenyét áttörjük a porcukorral, rummal, majd hozzáadjuk a vajat és jól összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és muffin vagy kosár formába igazítjuk. Esetleg úgy is készíthetjük, hogy a tésztából diónyi darabokat szakítunk és az ujjainkkal belenyomkodjuk a formába. A tölteléket beletöltjük a formákba. 180 fokra előmelegített sütőben kb 2-3 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés kosarak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook