Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldbabpörkölt oldalassal recept

Zöldbabpörkölt oldalassal recept

A Zöldbabpörkölt oldalassal hozzávalói:
50 dkg sertésoldalas
50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 csomó petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj

1 mokkáskanál őrölt pirospaprika


A Zöldbabpörkölt oldalassal elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast és kevergetve kissé megpirítjuk. Ezután megszórjuk a paprikával, sózzuk, egy kevés vizet aláöntünk és lefedve kis lángon kb. fél óráig pároljuk. Ha a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a megtisztított, kis darabkákra tördelt zöldbabot, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és együtt puhára főzzük. Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és jól összeforraljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldbabpörkölt oldalassal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook