Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Kandírozott eper recept

Kandírozott eper recept

A Kandírozott eper hozzávalói:
1 kg eper
800 g cukor
1 l víz


A Kandírozott eper elkészítési módja:
Olvasszuk fel a cukrot a vízben, tegyük fel főni, csak addig melegítsük, amíg elkezd főni, majd tegyük bele az epret és főzzük 20 percig. A 20 perc elteltével öntsük egy szűrőbe az epret és hagyjuk jól lecsepegni. Az epret rakjuk egy tepsibe és tegyük be az előmelegített sütőbe, 180 fokon 35-45 percig hagyjuk a sütőben, amíg megszárad de vigyázzunk, meg kell őriznie a rugalmasságát, majd rakjuk befőttesüvegekbe, zárjuk le és tegyük a kamrába.

A kandírozott epret fogyaszthatjuk magában vagy felhasználhatjuk desszertek, krémek, sütemények, fagylaltok készítésénél.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A kandírozott eper elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook