Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Ciprusi fűszeres hal recept

Ciprusi fűszeres hal recept

A Ciprusi fűszeres hal hozzávalói:
60 dkg mirelit tonhal
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
liszt

rozmaring
cayenne bors


A Ciprusi fűszeres hal elkészítési módja:
A felengedett halszeleteket megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a vajban mindkét oldalán megsütjük, és félretesszük. A visszamaradt vajban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, egy csipet rozmaringgal fűszerezzük, megszórjuk egy kiskanál liszttel, és felengedjük az egy kevés vízzel hígított fehérborral. Állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk, egy csipet cayenne borssal ízesítjük, és forrón a halra öntjük.

Burgonyapürével,főtt rizzsel, párolt vagy friss zöldségekkel tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A ciprusi fűszeres hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook