Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Cipóban sült gerecsei csülök recept

Cipóban sült gerecsei csülök recept

A Cipóban sült gerecsei csülök hozzávalói:
120g csont nélküli füstölt csülök,
800g liszt,
250g burgonya,
150g zsír,
20g élesztő,
10g só,
10g köménymag


A Cipóban sült gerecsei csülök elkészítési módja:
Előbb a kenyértésztához a lisztet átszitáljuk, előbb kis fészket formálva, a közepébe tesszük a sót, a megkelesztett élesztőt és a puhára főzött, átpaszírozott burgonyát. Az egészet kevés langyos vízzel és a köménymaggal összedolgozzuk. Körülbelül fél óráig pihentetjük, kelesztjük, majd négy egyenlő részre daraboljuk. Közben az előzőleg puhára főzött és már kicsontozott csülköt is négy egyenlő részre feldaraboljuk, majd - mint egy gombócba - a tészta közepébe helyezzük, így cipót formálva. A cipókat kizsírozott sütőformában még fél óráig pihentetjük, és közepes melegségű sütőben készre sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A cipóban sült gerecsei csülök elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook