Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spárgás-sajtos frittata recept

Spárgás-sajtos frittata recept

A Spárgás-sajtos frittata hozzávalói:
12 db zöldspárga

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

vaj

6 tojás

2 evőkanál reszelt parmezán

10 dkg brie sajt, kockára darabolva

2 evőkanálnyi aprított petrezselyem

2 evőkanálnyi aprított kapor

só és bors ízlés szerint


A Spárgás-sajtos frittata elkészítési módja:
A sütőt közepes lángra előmelegítem. Előveszek egy fémnyelű teflonos serpenyőt (a sütőben hőállónak kell lennie). A hagymát negyedekre vágom és felszeletem. A fokhagymát vékony szeletekre vágom. A vajon addig pirítom a hagymát és a fokhagymát, míg pirulni kezd. Hozzáadom a kb. 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát. Addig főzöm, míg a spárga megpuhul (3-4 perc), de nem szabad túlfőzni. Közben a tojásokat felverem a parmezánnal és a fűszernövényekkel, sóval és borssal. Hozzáadom a spárgához, keverek rajta egyet, majd hozzáadom a brie sajtot egyenletesen elosztlatva a tetején. Kavarás nélkül kb 3-4 percig főzöm, majd egyből az előmelegített sütőbe teszem, és kb. 11-12 percig sütöm. A sütőből kivéve hagyom állni 2 percig, így könyebb szervírozni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A spárgás-sajtos frittata elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook