Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Túrónudli recept

Túrónudli recept

A Túrónudli hozzávalói:
3 tojás
500 g zsírszegény túró
200 g zabpehelyliszt (amennyit felvesz)
édesítő ízlés szerint

100 g búzacsíra forgatáshoz
fahéj ízlés szerint
por édesítő


A Túrónudli elkészítési módja:
A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. A liszt mennyisége függ a tojás méretétől, vagy túró állagától is. A tésztának olyannak kell lennie, hogy lehessen formázni, de azért nem olyan, mint egy gyúrt házi tészta. A tésztából nudlikat formázunk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nagyon gyorsan elkészül, 1-2 perc elég neki. Amikor feljön a víz tetejére, akkor már elvileg jó. A búzacsírát elkeverjük a fahéjjal és száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, (ettől olyan jó diós illata, íze lesz a búzacsírának), majd beleforgatjuk a nudlit, a tetejét megszórjuk porédesítővel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A túrónudli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook