Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Vadász nokedli recept

Vadász nokedli recept

Elkészítési idő 30 perc

A Vadász nokedli hozzávalói:
350 g finomliszt
3 db tojás (tanyasi vagy bio)
só ízlés szerint
200 ml víz
30 g sertészsír
200 g bacon (vagy húsosabb szalonna)
200 g sajt (erőteljesebb ízű, érettebb keménysajt)
2 közepes fej vöröshagyma
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint


A Vadász nokedli elkészítési módja:
Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük a nokedlit. Közben a zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott bacont, és azt nem túl szárazra megsütjük. Beletesszük az alaposan lecsepegtetett nokedlit, jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Legvégül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot, többször megforgatva belekeverjük, és hagyjuk, míg elolvad benne. Azonnal tálaljuk, de előtte megszórjuk frissen vágott snidlinggel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A vadász nokedli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook