Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Ecetes tojás

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Ecetes tojás
Kategória:Levesek, levesbetétek
Hozzávalók:10 keményre főtt tojás
7 dl víz
1,5 dl almaecet
2 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
fél ek. borókabogyó (kb. 6 szem)
fél ek. mustármag
fél ek. koriandermag
3 ek. cukor
fél ek. egész bors
3 kk. só
1 kisebb fej vöröshagyma
Elkészítés:A tojásokat keményre főzzük, majd annyira hagyjuk kihűlni, hogy megpucolhassuk őket.
Kiválasztunk egy olyan befőttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. Én egy 1,7 dl-es üveget választottam. (Bőven elférnek:)
A vizet minden egyéb hozzávalóval (kivéve az ecetet, a tojást, a fokhagymát és a vöröshagymát) feltesszük főni, és felforraljuk. Utána beleöntjük az ecetet.
Az üvegünkbe beletesszük a tojásokat, a fokhagymát, rászeljük a vöröshagymát, majd felöntjük a még forró fűszeres lével és lezárjuk.
Szoba hőmérsékletűre hűtjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk.
4-5 nap múlva fogyasztható.
Felvitte:syria, 2017-05-26, 07:40