Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Bajor májgombócleves

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Bajor májgombócleves
Kategória:Levesek, levesbetétek
Hozzávalók:25 dkg borjú- vagy marhamáj
1/2 db kezeletlen citrom
1/2 fej hagyma
olaj
1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
1/2 teáskanál majoránna
frissen reszelt szerecsendió
25 dkg szikkadt kenyér
1,25 dl tej
1 db tojás + 1 db tojássárgája
1 evőkanál mustár

bors
8 dl marhahúsleves-alaplé
3 evőkanál felkarikázott újhagymazöld és/vagy petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:1. A májat ledaráljuk vagy robotgéppel durvára pürésítjük. A citrom héját lereszeljük. Az apróra kockázott hagymát némi olajon üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről. Összekeverjük az 1 evőkanál petrezselyemmel, a majoránnával, a citromhéjjal, valamint egy kevés szerecsendióval, és hűlni hagyjuk.

2. A kenyeret a héja nélkül 1/2 cm-es kockákra vágjuk, és egy tálban megöntözzük a felforrósított tejjel. Hozzáadjuk a villával elkevert tojást és tojássárgáját, valamint a májat és a mustárt. Lazán összeforgatjuk a hagymás keverékkel, és megsózzuk, megborsozzuk.

3. A májas masszából vizes kézzel 8 db gombócot formázunk, és a felforralt alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedő kanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórjuk a tetszés szerinti zöld fűszerrel, és forrón tálaljuk. Friss parasztkenyér illik hozzá.
Tanácsok:A sós vízben megfőzött májgombócokat bajor szokás szerint krumplipürével és savanyú káposztával körítve, főételként tálalhatod.

Főételhez a kifőzött gombócokat elkészítheted bundázva is: forgasd lisztbe, majd tejszínnel elkevert tojássárgájába, végül zsemlemorzsába, és süsd aranybarnára 160 fokosra hevített napraforgóolajban.
Elkészítési idő:60 perc
Felvitte:Miss Angel, 2017-05-25, 14:11