Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Pontyszeletek sütőben sütve recept

Pontyszeletek sütőben sütve recept

A Pontyszeletek sütőben sütve hozzávalói:
1,300 g ponty törzs,
3 db hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db piros paprika,
1 doboz kockára vágott konzerv paradicsom (400 g),
200 ml fehérbor,
4-5 evőkanál olaj,
só,
bors,
1 db babérlevél,
zöld petrezselyem,
olaj a hal sütéséhez.


A Pontyszeletek sütőben sütve elkészítési módja:
A megtisztított és megmosott haltörzset felszeleteljük, sózzuk kívül - belül, és hagyjuk állni legalább 30 percig. Ezután kevés olajban kissé megsütjük, de vigyázzunk csak félig legyen megsülve. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat és beletesszük a felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát is. Hagyjuk 2-3 percig párolódni és hozzáadjuk a paradicsomot, a babérlevelet és fűszerezzük sóval, borssal. Ezt a keveréket hagyjuk főni néhány percet, utána hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fehérbort. Miután felforrt, egy kiolajozott tepsibe öntjük és ráhelyezzük a haldarabokat. Előmelegített sütőben közepes lángon 40 percig sütjük. A halat időnként meglocsoljuk a szósszal, hogy átjárják a fűszerek. Mielőtt kivesszük a sütőből megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, melegen tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A pontyszeletek sütőben sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook