Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Mákos guba ropogós cukormázzal

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Mákos guba ropogós cukormázzal
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:8 db kifli
5 dl tej
15 dkg darált mák (10 evőkanál)
20 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
2 ek vaníliás pudingpor
Elkészítés:A kifliket felkarikázzuk.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és mehetnek bele a kiflikarikák. Többszöri átforgatással kicsit megpirítjuk a vajon a kifliket, majd megszórjuk 4-5 evőkanál porcukorral, és tovább pirítjuk. A lényeg, hogy a cukor elolvadjon és kissé rákaramellizálódjon a kiflikarikákra. Így egy zamatos vajas-pörköltcukros, ropogós kiflikupacot kapunk.
A tejet a 3 csomag vaníliáscukorral, 2-3 evőkanál porcukorral, valamint a fél csomag vaníliás pudinggal addig melegítjük, amíg forró nem lesz, de nem forraljuk fel. Aki akarja hagyhatja kicsit sűrűsödni - én nem szeretem a pudingos állagot. És természetesen lehet több/kevesebb cukorral is ízlés szerint.
Előveszünk egy közepes tálat és jöhet a rétegezés. Egy réteg kiflikarika, kb. az egész egyharmada, megszórjuk egy-két evőkanál darált mákkal és egy-két evőkanál porcukorral, majd meglocsoljuk a vaníliás tej egyharmadával. Majd jöhet a következő réteg.
Felvitte:cicaaa65, 2017-05-25, 06:44