Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos guba ropogós cukormázzal recept

Mákos guba ropogós cukormázzal recept

A Mákos guba ropogós cukormázzal hozzávalói:
8 db kifli
5 dl tej
15 dkg darált mák (10 evőkanál)
20 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
2 ek vaníliás pudingpor


A Mákos guba ropogós cukormázzal elkészítési módja:
A kifliket felkarikázzuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és mehetnek bele a kiflikarikák. Többszöri átforgatással kicsit megpirítjuk a vajon a kifliket, majd megszórjuk 4-5 evőkanál porcukorral, és tovább pirítjuk. A lényeg, hogy a cukor elolvadjon és kissé rákaramellizálódjon a kiflikarikákra. Így egy zamatos vajas-pörköltcukros, ropogós kiflikupacot kapunk. A tejet a 3 csomag vaníliáscukorral, 2-3 evőkanál porcukorral, valamint a fél csomag vaníliás pudinggal addig melegítjük, amíg forró nem lesz, de nem forraljuk fel. Aki akarja hagyhatja kicsit sűrűsödni - én nem szeretem a pudingos állagot. És természetesen lehet több/kevesebb cukorral is ízlés szerint. Előveszünk egy közepes tálat és jöhet a rétegezés. Egy réteg kiflikarika, kb. az egész egyharmada, megszórjuk egy-két evőkanál darált mákkal és egy-két evőkanál porcukorral, majd meglocsoljuk a vaníliás tej egyharmadával. Majd jöhet a következő réteg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos guba ropogós cukormázzal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook