Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Hússal töltött burgonyafánk

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Hússal töltött burgonyafánk
Kategória:Tésztafélék
Hozzávalók:1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
30 dkg darált füstölt tarja

sütéshez olaj
Elkészítés:A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, a felvert tojással meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk.
A tésztából cipót formálunk, és konyharuhával letakarva félóra hosszat pihentetjük.
Ezután belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk.
Az egyik fánkra darált hóst halmozunk, és egy másikkal beborítjuk, a széletit jól összenyomkodjuk.
Forró olajban a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.
Tanácsok:Jól esik mellé egy citromos tea.
Felvitte:Hmv., 2017-05-24, 08:00