Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tonhalas makarónisaláta recept

Tonhalas makarónisaláta recept

A Tonhalas makarónisaláta hozzávalói:
2 db tonhalkonzerv
25 dkg makaróni
1 doboz tejföl
2 tojás
mustár
olaj
1 fej vöröshagyma



A Tonhalas makarónisaláta elkészítési módja:
Megfőzzük a makarónit. Amíg puhul, elkészítjük a krémet. Egy nagy habüstben hamis majonéz alapot készítünk: 2 tojássárgájához hozzáadunk egy evőkanálnyi mustárt, majd olajat csurgatunk hozzá, miközben kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. Ha elkészültünk a krémmel, beleöntjük a tejfölt, hozzákanalazunk 1 konzervnyi tonhalat Szeletekre vágjuk a vöröshagymát. Megsózzuk és pár perc után kinyomkodjuk belőle a levét. Ha kész, ezt is hozzáadjuk a mártáshoz. A makarónit leszűrjük, és pár percnyi hűlés után (amikor már nem forró a tészta) belekeverjük a mártásba, majd 1 órára félretesszük pihenni, hogy a tészta teljesen átvegye a mártás ízét. Tálalásnál villa segítségével kis halmokat készítünk a tésztából és a tetejükre púpozzuk a megmaradt halkonzervet.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tonhalas makarónisaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook