Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Cukkinilepény juhtúrós krémmel recept

Cukkinilepény juhtúrós krémmel recept

A Cukkinilepény juhtúrós krémmel hozzávalói:
A cukkinihez
50 dkg cukkini
3 db tojás
15 dkg finomliszt (szükség szerint)
1 gerezd duci fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
Az öntethez
10 dkg juhtúró
175 g tejföl


A Cukkinilepény juhtúrós krémmel elkészítési módja:
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a fokhagymát, az olajat, a lisztet és a fűszereket. Az öntethez a juhtúrót összekeverjük a tejföllel. Ezalatt a sótól a cukkini egy kis levet ereszthet, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. Forró serpenyőben minimális olaj hozzáadásával lepényeket sütünk belőle, és a juhtúrós öntettel tálaljuk. Ötlet: Tálalhatjuk friss pirítósra vagy ropogós vajas zsemlére is (a képen így látható), így kicsit laktatóbb.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A cukkinilepény juhtúrós krémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook