Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás rakott kifli recept

Gombás rakott kifli recept

A Gombás rakott kifli hozzávalói:
8 kifli
20 dkg gomba
5 dl tej
1 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só, bors
1 kiskanál pirospaprika
a kikenéshez olaj
tetejére 5 dkg sajt


A Gombás rakott kifli elkészítési módja:
A kifliket karikákra vágjuk, és a tejjel meglocsoljuk. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon sárgára pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, csipetnyi sóval meg őrölt borssal ízesítjük, és puhára pároljuk. Ezután a kifli felét egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük, a gombapörköltet rásimítjuk, majd a maradék kiflivel betakarjuk. Végül a tejföllel meglocsoljuk, a reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás rakott kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook