Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pasifogó tepsis hús recept

Pasifogó tepsis hús recept

A Pasifogó tepsis hús hozzávalói:
1 kg burgonya
1,4 kg sertéstarja
5 dkg vaj
5-7 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt bors
köménymag
majoranna
szerecsendió


A Pasifogó tepsis hús elkészítési módja:
1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt szalonnát teszünk rá. Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe, ahol 170 fokon sütjük kb. fél órán át. Ekkor kivesszük a sütőből, és a burgonyára helyezzük a nyers sertéstarja-szeleteket, amit előző nap 1 cm vastagra szeleteltünk, besóztunk, őrölt borssal, fokhagymával, majorannával, köménymaggal és szerecsendióval fűszereztünk. (Lehet csirkével is készíteni, más fűszerezéssel.) Visszatesszuk a sütőbe, letakarjuk újra alufóliával, és 170 fokon sütjük kb. 40 percig. Ekkor levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A pasifogó tepsis hús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook