Almakoch recept

Az Almakoch hozzávalói:
10 felkarikázott kifli
10 alma lereszelve
kb. 8 dl tej
5 ek cukor
2 tojás
2 ek tejföl
10 dkg darált dió
fahéj
szegfűszeg
vaníliás cukor
vaj az edény kikenéséhez


Az Almakoch elkészítési módja:
A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük. Egy tepsit kikenünk vajjal. A tejben feloldjuk a cukrot, majd belemártogatjuk a kiflikarikák felét – ez lesz az alsó réteg.Erre rászórjuk a darált diót. A reszelt almát kinyomkodjuk, és egyenletesen elosztjuk a kiflirétegen, majd ráhelyezzük a maradék tejben áztatott kiflikarikákat. A tojásokkal a tejfölt felverjük, hozzákeverjük a megmaradt cukros tejet, és egyenletesen elosztva ráöntjük a kifliszeletekre. Kb. 30-perc alatt aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almakoch elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook