Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tavaszi tarhonyás hús recept

Tavaszi tarhonyás hús recept

A Tavaszi tarhonyás hús hozzávalói:
60 dkg sertéslapocka
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 paprika
1 paradicsom
pirospapria(Őrölt)

bors

Tarhonyához:
3 ek olaj
1,5 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl )
1 leveskocka

bors
3 csésze víz
10 dkg zöldborsó
1 nagyobb szál sárgarépa


A Tavaszi tarhonyás hús elkészítési módja:
A sertéshúst felkockázzuk,a hagymát apróra vágjuk. Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, aztán a húst, végül megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és lassú tűzön puhára főzzük. A tarhonyát egy másik edényben 2 evőkanál forró olajban aranysárgára pirítjuk, majd kétszer annyi sós vízzel felöntjük, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk. Amint a tarhonya a vizet elfőtte, levesszük a tűzhelyről és pár percig még fedő alatt hagyjuk. A megtisztított sárgarépát felkockázzuk, és a zöldborsóval együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amikor minden megfőtt, a tarhonyát és a húst összekeverjük, majd hozzá adjuk a zöldborsót és a sárgarépát. Ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tavaszi tarhonyás hús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook