Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Részeges falusi csülök pácolva, sütve

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Részeges falusi csülök pácolva, sütve
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:2 db nyers sertéscsülök, 2 fakanál disznózsír, só, őrölt fekete bors, morzsolt majoránna, 2 dl száraz fehér bor. A pácoláshoz: mustár, fokhagyma zúzva (vagy fokhagymakrém), csípős paprikakrém. A köret: 1 nagy vagy - 2 fej kisebb - vöröshagyma,60 dkg burgonya. 1 fakanál sertészsír, só.
Elkészítés:A csülköket kicsontozunk, a húst szeletekre vágjuk, és egy alaposan kizsírozott tepsiben egymás mellé elrendezve megsózzuk. Egy tálkában mustárt, fokhagymakrémet és csípős paprikakrémet összekeverünk, és ezzel megkenjük a húsdarabokat. Őrölt fekete borssal és majoránnával megszórjuk, a szeleteket átforgatjuk. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük.Az a jó, ha ezt a műveletet már előző este elvégezzük. Annyi száraz fehérbort öntünk a hús alá, hogy félig ellepje. Fóliával letakarva toljuk a sütőbe. Lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Hagymás főtt burgonyával kínáljuk. Ehhez a héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Kevés zsírban megpirítunk két kisebb fej vöröshagymát, hozzákeverjük a burgonyát, összepirítjuk, és a megsült csülök pecsenyelevével kissé meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő:120 perc
Felvitte:varbóc, 2017-04-21, 07:49