Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Részeges falusi csülök pácolva, sütve recept

Részeges falusi csülök pácolva, sütve recept

Elkészítési idő 120 perc

A Részeges falusi csülök pácolva, sütve hozzávalói:
2 db nyers sertéscsülök
2 fakanál disznózsír

őrölt fekete bors
morzsolt majoránna
2 dl száraz fehér bor
A pácoláshoz: mustár
fokhagyma zúzva (vagy fokhagymakrém)
csípős paprikakrém
A köret: 1 nagy vagy - 2 fej kisebb - vöröshagyma,60 dkg burgonya
1 fakanál sertészsír
só.


A Részeges falusi csülök pácolva, sütve elkészítési módja:
A csülköket kicsontozunk, a húst szeletekre vágjuk, és egy alaposan kizsírozott tepsiben egymás mellé elrendezve megsózzuk. Egy tálkában mustárt, fokhagymakrémet és csípős paprikakrémet összekeverünk, és ezzel megkenjük a húsdarabokat. Őrölt fekete borssal és majoránnával megszórjuk, a szeleteket átforgatjuk. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük.Az a jó, ha ezt a műveletet már előző este elvégezzük. Annyi száraz fehérbort öntünk a hús alá, hogy félig ellepje. Fóliával letakarva toljuk a sütőbe. Lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Hagymás főtt burgonyával kínáljuk. Ehhez a héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Kevés zsírban megpirítunk két kisebb fej vöröshagymát, hozzákeverjük a burgonyát, összepirítjuk, és a megsült csülök pecsenyelevével kissé meglocsolva tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A részeges falusi csülök pácolva, sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook