Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Paradicsomos húspuding

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Paradicsomos húspuding
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:40 dkg sovány, darált sertéshús
2 tojás
1 dl paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
1 kis zellercikk
csipetnyi nádcukor
ízlés szerint só,
a forma kikenéséhez 1 evőkanál kókuszolaj és 1 evőkanál szezámliszt
Elkészítés:Egy hosszúkás, szögletes formát az olajjal kenjünk ki, majd hintsük be szezámliszttel. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a sóval, a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a paradicsomlevet, és a lereszelt vöröshagymát. Finom lyukú reszelőn belereszeljük a zellert, majd a keményre vert tojáshabbal összeforgatjuk. A habos masszát óvatosan a darálthúshoz vegyítjük, és addig forgatjuk, kevergetjük, amíg egyneművé nem válik. Beleöntjük a kikent formába, és a tetejét simára egyengetjük.
Egy mély edénybe háromujjnyi vizet töltünk, és az előmelegített forró sütőbe téve felforraljuk, majd a megtöltött formát beleállítjuk. Fedetlenül addig gőzöljük, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából.
A formából még forrón deszkára borítjuk.
Tanácsok:Hidegen vékony szeletekre vágva kitűnő reggeli, tízórai vagy vacsora.
Felvitte:syria, 2017-04-20, 22:20