Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Madártej mesésen

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Madártej mesésen
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:4 l tej (3,5 %-os)
16 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
25+35 dkg cukor
2 evőkanál liszt
Elkészítés:1. A tojásokat szétválasztjuk (ezt érdemes külön edény fölött végezni, mert a fehérjébe nem kerülhet sárgája még véletlenül sem, mert habveréskor nem fog megkeményedni a hab).

2. A tojásfehérjét 25 dkg cukorral habbá verjük. Közben 1 liter tejet felforralunk, evőkanállal beleszaggatjuk a habot, időnként megforgatva megfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.

3. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és 35 dkg cukorral kikeverjük. A maradék 3 liter tejet felrakjuk főni, szűrőn át hozzáöntjük a habfőzésből maradt tejet is.

4. Mikor langyos már a tej, hozzáadjuk a cukros tojást, kevergetve, lassú tűzön főzzük. 2 evőkanál lisztet kevés tejjel kikeverünk csomómentesre, és szűrőn át a tojásos tejhez adjuk, kevergetve főzzük, míg krémesre sűrűsödik.

5. A krémes madártejet a habra merjük, hagyjuk hűlni, hidegen tálaljuk.
Tanácsok:A 35 dkg cukor lehet 40 dkg is, ha valaki édesebben szereti.
Elkészítési idő:45 perc
Felvitte:Miss Angel, 2017-04-20, 20:06