Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Csupa zöld metélt

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Csupa zöld metélt
Kategória:Tésztafélék
Hozzávalók:2 főre:
a raguhoz 1 kis fej brokkoli,
1 marék friss spenót,
kb. 10 dkg zöldborsó (zsengébb fajta, friss, vagy mirelit),
2 dl tejszín,
1 dl víz,
1 csapott ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam),
só,
szerecsendió,
2 gerezd fokhagyma

kb. 15 dkg zöld színű széles metélt tészta (algás, vagy spenótos)
Elkészítés:A brokkolit szedjük rózsáira, majd a borsóval együtt pároljuk meg pároló rendszerben.
A spenótot fonnyasszuk meg a zsiradékon, reszelt fokhagymával együtt. Ez pár percet vesz igénybe attól függően, milyen spenótot használunk. A bébi spenót 3-4 perc alatt elkészül, a sima nagyobb levelű spenótnak viszont több időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő állaga legyen.
Közben forraljunk fel vizet, és főzzük ki a metéltet.
Ha megfonnyadt a spenót, öntsük fel a tejszínnel, ha kell, pici vízzel javítsunk a mártás állagán. Ízlés szerint sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
Ha beforrt a mártás, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket is, és további 1-2 percig főzzük a ragut.
A kifőtt tésztára rászedjük a zöld ragut, és füstölt sajttal (pl. edami) megszórva tálaljuk.
Felvitte:csorieva, 2017-04-20, 07:23