Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Baconös-tojáskrémes kalács

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Baconös-tojáskrémes kalács
Kategória:Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók:A tésztához:
15 dkg bacon
8 dkg margarin
40 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
2 db tojás + 1 db tojás a lekenéshez
A töltelékhez:
6-8 db tojás
2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál kukoricaliszt

őrölt fehér bors
szerecsendió
2 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés:1. A bacont apróra felkockázzuk, majd egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és azt is hozzáadjuk. Állandó kevergetés mellett szép pirosra sütjük. Végül kiszedjük a zsiradékból, és kihűtjük.

2. A kétféle lisztet összekeverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt bacont és a sót is.

3. A tojásokat egy tálba ütjük, majd villával kicsit felverjük őket. Ezután hozzákeverjük a bacon sütésénél visszamaradt, kihűlt zsiradékot és a langyos vizet.

4. Kenyérsütőgép üstjébe öntjük a tojásos keveréket, majd rákanalazzuk a lisztes-baconös keveréket. Ezután a liszt tetejére rászórjuk a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztóprogramot, és megdagasztjuk a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát).

5. A megdagasztott tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba tesszük, majd langyos helyen kelesztjük 1 órán át.

6. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat keményre főzzük, majd apróra vágjuk. Ezután összekeverjük a tejföllel, a mustárral, a kukoricaliszttel, ízlés szerint sóval, szerecsendióval és őrölt fehér borssal.

7. A megkelt tésztát kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk ki, majd egyenletesen rákenjük a tojásos tölteléket. Ezután a hosszabbik oldalától indulva szorosan feltekerjük, mint a bejglit.

8. Egy 26 centiméteres tortaformát kizsírozunk és -lisztezünk, majd a feltekert tésztát óvatosan belehelyezzük (forma közepébe tehetünk egy fóliába csomagolt poharat, hogy koszorú formát kapjunk). Több helyen megszúrjuk a tésztát, hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni. Végül lekenjük a felvert egész tojással, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük.

9. Előmelegítjük a sütőt, majd közepes hőmérsékleten sütjük a kalácsot 40-45 percig, tűpróbáig. (Légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd rácsra helyezzük, és egészen kihűtjük. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd a húsvéti sonka mellé kínáljuk.
Elkészítési idő:90 perc
Felvitte:Miss Angel, 2017-04-19, 15:07