Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Egyszerű madártej

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Egyszerű madártej
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:1 l tej
6 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
mazsola
cukor
A karamellhez:
2-3 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot.

2. A tejet keverjük össze a vaníliás cukorral, majd melegítsük fel forráspontig.

3. Ezután egy kanállal szaggassunk kisebb halmokat a forró tejbe, majd mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat) Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.

4. A tojások sárgáját az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliaaromával, és egy kevés tejjel, keverjük simára.

5. A forró tejbe tegyünk ízlés szerint mazsolát, (akár el is hagyható) majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tojásos-cukros keveréket.

6. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön a vaníliaszósz.

7. Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött vaníliaszószt.

8. Az elkészült madártejre ízlés szerint karamellt is csorgathatunk. Ehhez a kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.

9. Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizált cukrot.
Elkészítési idő:60 perc
Felvitte:Miss Angel, 2017-04-18, 14:12