Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Babapiskótás mézes krémes

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Babapiskótás mézes krémes
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:Mézes lapok:

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál méz
2 tojás
20 dkg porcukor
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 kávéskanál szódabikarbóna
40 dkg finomliszt

Krém:

3 tasak vaníliás pudingpor
1 liter tej
25 dkg vaj (vagy margarin)
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor

Rétegezéshez:

20 dkg babapiskóta
2 dl tej
1 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma

Máz:

20 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
dió nagyságú vaj
3 evőkanál forró víz
Elkészítés:Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lisztet adhatunk hozzá pluszban, hogy könnyen gyúrható legyen (ne ragadjon a kezünkhöz). Kettéosztjuk.

Kb. 35×35 cm nagyságúra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, és egy sütőpapírral ellátott tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!!

A krémhez a pudingport és 2 csomag vaníliás cukrot először kevés tejben simára keverjük. Ezután felöntjük a maradék tejjel, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni!!

Amíg a puding hűl, addig elkészíthetjük hozzá a vajkrémet. A margarint/vajat, porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot egy tálba tesszük. Habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudinghoz, és krémesre keverjük.

A krém felét rákenjük az egyik mézes lapunkra, majd a rumos tejbe áztatott babapiskótákkal lefedjük. Erre óvatosan rákenjük a krém másik felét. A másik mézeslappal lefedjük, óvatosan rányomkodjuk. Folpackkal körbetekerjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.

Másnap reggel elkészítjük rá a csokimázat. A csokimáz összetevőit egy kis lábosba tesszük, és kis lángon összemelegítjük. Még forrón a süteményünk tetejére csurgatjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.

Ezután már szeletelhetjük! :)
Felvitte:Emy 35, 2017-04-18, 06:30