Olivás stangli recept

Az Olivás stangli hozzávalói:
35 dkg liszt
2 ek barna cukor
1 tk só
25 dkg vaj
60 ml meleg víz
125 ml tej
1 tojás
1,5 dkg élesztő
10 dkg apróra vágott fekete olivabogyó


Az Olivás stangli elkészítési módja:
A vizet, a tejet a tojást egy tálba, összekeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy másikban összekeverjük a lisztet, cukrot, sót, az egy centis csíkokra vágott vajat és az olajbogyót. Hozzáöntjük a tejes keveréket és egy kicsit összekeverjük. Letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára. Összedolgozzuk, kinyújtjuk. Fél órát pihentetjük.Pihentetés után, vékonyra nyújtjuk, daraboljuk, és kifliket formázunk belőlük. Egy tálba kb. fél liter meleg vizet teszünk és feloldunk benne 1 tk szódabikarbónát, egy tányérba szezám magot teszünk. Először a szódabikarbónás vízbe mártjuk a kifliket, majd a szezám magba forgatjuk. Sütő papíros tepsire sorakoztatjuk, 200 fokon kb 20 perc alatt pirosra sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az olivás stangli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook