Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Sajtos-szalonnás tekercs

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Sajtos-szalonnás tekercs
Kategória:Tésztafélék
Hozzávalók:Tésztához:
500 gbúza finomliszt
2 dbtojás
150 mlolaj
1 kv. kanálsó
250 mltej
1 kockaélesztő
1 kv. kanálcukor
Befejezéshez:
200 gcsászárszalonna
100 gfüstölt sonka (lehetőleg vékony, szeletelt)
150 gcheddar vagy más reszelni való sajt
Elkészítés:A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és egy ev. kanál lisztet, óvatosan megkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, ráöntjük a kovászt és sima tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, és körülbelül 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik részt további 3 részre, így összesen 30 „kupacot” kapunk. Mindegyik kupacot tenyerünkkel vékony henger alakúra formázzuk, mindegyik hengerre 1 szelet szalonnát rakunk, és 3 hengerből megfonjuk a tekercset. A folyamat végén összesen 10 szalonnás tekercset kapunk.
A tekercseket egy tepsire rakjuk, megszórjuk az apróra vágott füstölt sonkával és reszelt sajttal, és 10 percig pihentetjük.
200 °C-on aranyszínűre sütjük őket. Jó étvágyat!
Felvitte:Emy 35, 2017-04-16, 06:09