Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Mini fonott kalácsok

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Mini fonott kalácsok
Kategória:Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók:A kalácsokhoz:
3/4 bögre tej (langyos)
1 csomag száraz élesztő
1/4 bögre cukor
2 db tojás
1 db tojás sárgája
1/4 bögre növényi olaj
3,25 bögre liszt
1/2 teáskanál só
A kenéshez:
1 db tojás sárgája
2 evőkanál tej
A tetejükre:
szezámmag vagy mák
(1 bögre=3 dl)
Elkészítés:1. Egy edényben, vagy egy dagasztókarral felszerelt konyhai robotgép edényében összevegyítjük az összes hozzávalót. Addig keverjük, dagasztjuk, amíg a tészta összeáll, majd egy kiolajozott előkészítő edénybe tesszük, frissen tartó fóliával lefedjük, és másfél óra alatt a duplájára kelesztjük.

2. A tésztát egy enyhén kilisztezett munkafelületre borítjuk, rúd alakúra formázzuk, és 12 egyenlő részre vágjuk. Mindegyik tésztadarabot kettévágjuk, és a féladagokból 30 cm hosszú, vékony rudakat nyújtunk. Az egyik tésztarudat keresztben a másikra helyezzük. Az alul lévő (függőleges) rúd végeit keresztben a felül lévő rúdra hajtjuk. Ezt megismételjük a másik (vízszintes) darabbal, majd addig ismételjük ezt, míg elfogy a tészta. A kalács körülbelül 10 cm hosszú lesz.

3. A tésztavégeket aláhajtjuk, majd a kalácsot sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A folyamatot megismételjük a többi kaláccsal is. Vigyázzunk, hogy a kalácsok között legalább 5 cm távolság legyen. A tepsit frissen tartó fóliával lefedjük és a kalácsokat körülbelül további 45 percig pihentetjük.

4. A sütőt 180°C fokra előmelegítjük, és a kalácsokat a tojás és a tej keverékével megkenjük. A kalácsok tetejét szezámmaggal vagy mákkal megszórjuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tanácsok:A kalácsokat legjobb melegen felszolgálni, de 5 perc alatt 150°C fokos sütőben jól felmelegíthetők.
Elkészítési idő:90 perc
Felvitte:Miss Angel, 2017-04-15, 17:47