Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Túrós töltött karalábé recept

Túrós töltött karalábé recept

A Túrós töltött karalábé hozzávalói:
8 kisebb (kb.50dkg) zsenge karalábé
20 dkg tehéntúró
2 dl kefír

őrölt bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
1 kiskanál mustár
1 csokor petrezselyem


A Túrós töltött karalábé elkészítési módja:
A megtisztított, meghámozott karalábék belsejét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk. A kivájt karalábékat a forgáccsal együtt annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, majdnem puhára főzzük. Közben a túrót megsózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, majd a karalábék üregébe töltjük. A töltött karalábékat tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, a forgácsot köré szórjuk, az egészet kefírrel leöntjük, és forró sütőben 15-20 percit sütjük. Tálaláskor még megszórjuk egy kis petrezselyemmel. A tölteléket körözöttként is elkészíthetjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A túrós töltött karalábé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook