Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Banános-kenyér recept

Banános-kenyér recept

A Banános-kenyér hozzávalói:
6 db barnára érett banán
4 bögre finomliszt
1,5 bögre kristálycukor
1 bögre dió
1 bögre aszalt sárgabarack, vagy mazsola
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál sütőpor
csipet só


A Banános-kenyér elkészítési módja:
A banánokat a cukorral, szódabikarbónával, sóval és a 4 egész tojással összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és habverővel maximum fokozaton két percig habosra keverjük. A folyékony masszába egyenletesen elkeverjük a felaprított diót és aszalt gyümölcsöt, majd 2 db kikent, lisztezett őzgerinc formába osztjuk a masszát. Közepes lángon (175 C fok) 40-50 percig kell sütni. (40 percnél érdemes tűpróbát csinálni.)

Nem kiszáradó fajta, és minőségvesztés nélkül lehet mélyhűteni.
Sárgabarack lekvárral, vagy vanília öntettel is finom.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A banános-kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook