Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » "lábtörlő" recept

"lábtörlő" recept

A "lábtörlő" hozzávalói:
Pizza tészta:
35 dkg liszt,
1 dl tej,
1/4 kocka friss élesztő,
1-1 csapott kávéskanál só és cukor,
1 kávéskanál olaj.

A szövéshez:
7 db roppanós virsli
Lekenéshez: 1 tojás


A "lábtörlő" elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Pizza vágó kőrkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a "lábtörlőt".

Mikor megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd különböző mártásokkal, friss kerti zöldségekkel,salátákkal tálaljuk


Kategória: Tésztafélék receptjei


A "lábtörlő" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook