Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Párolt káposzta gombával recept

Párolt káposzta gombával recept

A Párolt káposzta gombával hozzávalói:
400 g fejes káposzta,
400 g savanyú káposzta,
300 g friss gomba,
1 db hagyma,
1 db sárgarépa,
3 evőkanál sűrített paradicsom,
2 evőkanál olaj,
só,
őrölt fekete bors,
zöld petrezselyem ízlés szerint.


A Párolt káposzta gombával elkészítési módja:
Szeleteljük fel a fejes és a savanyú káposztát, a hagymát vágjuk apróra. A répát reszeljük le a nagy lyukú reszelőn, mossuk meg a gombát és szeleteljük fel. Forrósítsuk meg az olajat, pirítsuk meg a répát és a hagymát. Adjuk hozzá a gombát és sózzuk meg, amikor a gomba levet ereszt akkor pároljuk pár percig, de ne főzzük. Adjuk hozzá a savanyú káposztát és főzzük 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fejes káposztát is és ismét főzzük 5 percet. Kavarjuk hozzá a sűrített paradicsomot és az apróra vágott zöldpetrezselymet, fűszerezzük a káposztát sóval, borssal. Öntsünk rá egy fél pohár vizet, fedjük le és pároljuk 20-25 percet, ameddig megpuhul a káposzta.


Kategória: Köretek receptjei


A párolt káposzta gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook