Gombatál recept

A Gombatál hozzávalói:
50 dkg burgonya
30 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj

őrölt bors
késhegynyi őrölt fűszerpaprika


A Gombatál elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzni, meghámozni, karikákra szelni. A zöldhagymákat zöldjével együtt felkarikázni, olajban üvegesre párolni, hozzáadni a megtisztított, felszeletelt gombát is. Sózni, fűszerezni. Hozzáadni az egyik zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöld felét. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Óvatosan összekeverni a burgonyával egy tűzálló tálban, majd sütőbe tolni 10 percre, míg jól átmelegszik. Tálaláskor rászórni a maradék felaprított petrezselymet és meglocsolni a tejföllel, amihez hozzáadjuk a másik zúzott fokhagymát is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombatál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook