Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Parajlepény recept

Parajlepény recept

A Parajlepény hozzávalói:
50 dkg friss parajlevél (vagy mángoldlevél)
(mirelitet is használhatsz)
30 dkg spagetti
5 dkg vaj
4 tojás
10 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tej

őrölt bors


A Parajlepény elkészítési módja:
A megtisztított, csíkokra vágott parajleveleket sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Ha mirelitet használsz, ezt a műveletet nem kell elvégezni. Az apróra vagdalt hagymát 1 dkg vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a parajt (spenótot). Sózzuk, borsozzuk, felengedjük a tejjel, összeforraljuk. Közben a spagettit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék vajjal, beleterítjük a spagettit és rásímítjuk a parajkrémet. Tetejére óvatosan ráütjük a nyers tojásokat, ügyelve, hogy egészben maradjanak, megsózzuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad és a tojások sárgája megszilárdul.

Másik elkészítési mód:
hozzávalók és előkészület u.a, mint az előbbi.
A kifőzött tésztát és a hagymás parajpürét összekeverjük, és a kivajazott tepsibe vagy jénaiba terítjük.
A tojásokat villával fölverjük, megsózzuk és rácsurgatjuk a spenótos tésztára, ráreszeljük a sajtot és mehet a sütőbe.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A parajlepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook